Carrot cake-havermout
Als je de carrot cake niet hebt willen maken vanwege het gezondheidsimago van cake, probeer dan eens deze havermout! Het smaakt precies zoals een carrot cake zou smaken, maar is helemaal suikervrij en bovendien vormt dit een volwaardig ontbijt.
Ingrediënten
- Rasp van 1 sinaasappel
- Sap van 2 sinaasappels
- 125 milliliter kokos- of amandelmelk
- 50 gram havermout
- 1 wortel, geraspt
- 25 gram rozijnen
- 25 gram gebroken walnoten
- 1 eetlepel agavesiroop
- ½ theelepel kaneel
- ¼ theelepel speculaaskruiden
- 3 eetlepels kokosrasp
Bereiding
Zet de sinaasappelrasp apart. Breng sinaasappelsap en ‘melk’ aan de kook en voeg havermout, wortel en rozijnen toe. Laat 3 minuten zachtjes koken en voeg dan de walnoten, agave, kaneel, speculaaskruiden, sinaasappelrasp en kokosrasp toe. Laat nog 1 minuut koken.
Tip: je hoeft niet alles nauwkeurig af te wegen, van de rozijnen en walnoten kun je gewoon een handje nemen. Scheelt weer in de ochtend! Nog een idee: als je een blik kokosmelk gebruikt, kun je het verdelen over kleine bakjes. Die kun je invriezen, of de volgende ochtend gebruiken voor een nieuwe portie havermout.
- Menugang:
- Ontbijt
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Cereal
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- Koningsdag
- Smaak:
- Kruidig, Romig, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk