Griekse salade met tofu-feta

In de klassieke Griekse salade zit feta. In dit recept vervangen we de feta door gemarineerde tofu. Met een stuk brood is het een lichte avondmaaltijd, ideaal voor een warme dag.

Griekse salade met tofu-feta

Ingrediënten

Griekse salade:

Tofu-feta:

Bereiding

Bereid eerst de tofu-feta. Wikkel de tofu in een theedoek en pers het water eruit. Snijd de tofu vervolgens in blokjes. Meng in een kom de olijfolie, citroensap, knoflook, oregano, zout en paprikapoeder. Doe de tofublokjes hierin en laat minimaal een uur marineren, roer ze halverwege om.

Meng voor de dressing de olijfolie, citroensap en oregano. Snijd de tomaten en komkommer in plakjes, de ui in ringen en de sla in reepjes. Doe de tofu=feta met de andere ingrediënten voor de salade in een kom en besprenkel met de dressing.

Tip 1: In plaats van kropsla kun je ook spinazie of postelein gebruiken.

Tip 2: Voor een nog simpelere salade kun je kant-en-klare vegan feta kopen.