Italiaanse notenballetjes
Deze mediterraans gekruide balletjes zijn heel smaakvol en vullen goed door de noten.
Ingrediënten
- 125 gram gemengde, ongezouten noten
- 25 gram sesamzaad
- 1 boterham zonder korst, in stukjes
- 1 eetlepel maïzena
- 1 theelepel bakpoeder
- Knoflookpoeder, naar smaak
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1 flinke hand verse peterselie
- 1 eetlepel dubbel geconcentreerde tomatenpuree
- 75 milliliter ongezoete amandelmelk of havermelk
- 4 eetlepels olie om in te bakken
Bereiding
Maal in een keukenmachine de noten samen met de boterham en de peterselie fijn. Roer de rest van de ingrediënten erdoor zodat het een soort deeg vormt (voeg eventueel iets meer plantaardige melk toe). Kneed er een bal van en zet deze afgedekt een half uurtje in de koelkast.
Rol 16 balletjes van het deeg door een klein beetje te pakken, dat in je hand bij elkaar te knijpen en dan te rollen.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes tot ze rondom bruin en knapperig zijn, een minuut of 7.
Lekker bij een gerecht met rijst of bij aardappels met groenten.
Tip: Je kan ook makkelijk een dubbele portie maken en invriezen voor een volgende keer. Ter variatie kun je de rozemarijn vervangen door kerrie, dan worden het kruidige notenballetjes.
- Menugang:
- Tussendoor, Bijgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Hapjes, Vlees-/Vis-vervanger
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- Borrel, Potluck
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk