Hartige Indiase Taart

Deze taart combineert de heerlijke smaken van een Indiase samosa met het gemak van hartige taart. Samosa’s duren lang om te maken, maar met de plakjes hartige taartdeeg ben je zo klaar. Wil je liever zelf de bodem maken? Zie dan het originele recept op De Plantaardige Keuken.

Hartige Indiase Taart

Ingrediënten

Bereiding

Laat de plakjes taartdeeg op het aanrecht ontdooien. Laat ook de tuinerwten ontdooien.

Breng water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook ze in 15 minuten gaar.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm in met wat olie en bekleed deze met de taartdeegplakjes.

Pel en snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Rasp de gember. Verwarm 1 eetlepel olie in een hapjespan. Fruit hierin de ui 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en bak even mee. Voeg dan de specerijen, zout, champignons en gember toe. Bak tot de champignons bruin zijn en het vocht eruit verdampt is.

Spoel ondertussen de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Voeg de aardappels en kikkererwten toe aan de pan. Stamp het geheel grof plat met een aardappelstamper. Voeg dan de spinazie en tuinerwten toe en roer goed door.

Vul de taartvorm met de groentevulling en druk dit aan. Bak de taart zo'n 45 minuten in de oven. Laat de taart een beetje afkoelen en snijd hem daarna in 4 stukken.

Tip: Als je van pittig houdt, kun je een rode peper fijn snijden en tegelijk met de champignons toevoegen.
Deel dit recept