Linzensoep met laurier
Deze linzensoep met laurier uit Griekenland heeft de warme smaak van laurier en is heerlijk voor koude herfst en winteravonden. Lekker met een flink stuk vers brood.
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, uitgeperst
- zout
- peper
- 500 gram bruine linzen (gedroogd)
- 1,5 liter water
- 4 blaadjes laurier
- Witte wijnazijn
Bereiding
Verhit de olie in een soeppan met een dikke bodem. Fruit de ui en knoflook zo’n 5 minuten.
Voeg de linzen, de laurier en het water toe en zout en peper naar smaak. Laat het geheel ongeveer 50 tot 60 minuten koken. Voeg zo nodig wat water toe, maar niet te veel, want het moet een mooie dikke soep worden. Haal voor het serveren de laurier uit de soep, en serveer met een scheutje wijnazijn en een halve eetlepel olijfolie.
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht
- Keuken:
- Grieks
- Type:
- Soep
- Seizoen:
- Herfst
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Vrij van geraffineerde suikers, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Sojavrij, Notenvrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk