Perencake

Deze cake is niet moeilijk te maken, handig dus als je visite krijgt, maar weinig tijd hebt om in de keuken te staan. De peren hoeven niet helemaal rijp te zijn, maar ze geven wel meer smaak als ze zachter zijn. Voor deze cake geldt: de volgende dag is hij het lekkerst.

Perencake

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een kleine ronde cakevorm (doorsnede 18 cm) met bakpapier.

Meng eerst de droge ingrediënten door elkaar. Klop dan met een handmixer of garde de olie en melk erdoor. Schrik niet, het moet een dik beslag worden. Verdeel het beslag over de vorm. Schil de peer, verdeel hem in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in plakjes en leg die mooi verdeeld op het beslag.

Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Laat hem even afkoelen op een rooster alvorens hem op te dienen.

Tip: Het is ook lekker om de peren in blokjes te snijden en ze door het beslag te mengen. Zwarte bessen (diepvries) of pruimen zijn ook lekker door het beslag in plaats van peren. Het is ook lekker om amandelschaafsel over de cake te strooien voordat deze de oven in gaat.