Perencake
Deze cake is niet moeilijk te maken. Handig dus als je visite krijgt en weinig tijd hebt om in de keuken te staan. De peren hoeven niet helemaal rijp te zijn, maar ze geven meer smaak als ze zachter zijn. Voor deze cake geldt: de volgende dag is hij het lekkerst.
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 20 gr maïzena
- 1 zakje (16 gr) bakpoeder
- 150 gr suiker
- 1 zakje (8 gr) vanillesuiker
- snufje zout
- 75 gr koolzaad- of zonnebloemolie
- 150 gr ongezoete plantaardige melk
- 1 grote peer
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een kleine ronde cakevorm (doorsnede 18 cm) met bakpapier.
Meng eerst de droge ingrediënten door elkaar. Klop dan met een handmixer of garde de olie en melk erdoor. Het moet een dik beslag worden. Verdeel het beslag over de vorm. Schil de peer, verdeel hem in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in plakjes en verdeel ze over de bovenkant van het beslag.
Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.
Tip: Strooi amandelschaafsel over de cake voordat deze de oven in gaat voor een crunchy topping.
- Menugang:
- Tussendoor, Dessert
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Koek, Cake & Crumble
- Seizoen:
- Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- Kerst, High Tea
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Sojavrij, Pindavrij, Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk, Budgetvriendelijk