Vegan kaasvlinders
Als veganist kaascroissantjes blijven eten? Deze variant met vegan kaas is makkelijk en snel klaar te maken. Alle ingrediënten vind je gewoon in de supermarkt. Wil je wat andere merken plantaardige kaas proberen, dan kun je terecht bij natuurwinkels of online webshops gespecialiseerd in vegan producten.
Ingrediënten
- 1 rol van ca. 270 gr vegan bladerdeeg
- 100 gr vegan geraspte kaas
- 3 tl kerriepoeder
- evt. zout naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden (gasoven) of 165 graden (heteluchtoven). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het bladerdeeg uit en leg het zonder het bijgeleverde bakpapier op een plank. Leg het deeg met de lange kant naar je toe. Verdeel een flinke laag geraspte kaas over het deeg. Bestrooi met wat kerriepoeder en eventueel met wat zout. Rol de deeglap vanaf twee kanten tot de helft op.
Snijd rolletjes van 2 cm van het deeg. Leg ze plat en wat uit elkaar op de bakplaat.
Strooi er nog wat kaas over en bak de kaasvlinders ongeveer 20-25 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Tip: neem eens een kijkje bij de webshops van
Veggie4U en
Veggiedeli. Op
VeganWiki kun je kijken welke plantaardige (geraspte) kaas verkrijgbaar is.
- Menugang:
- Tussendoor
- Keuken:
- Europees
- Type:
- Hapjes, Kaasvervanger
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- Borrel, High Tea, Potluck
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk