Hartige Indiase Taart

Deze taart combineert de heerlijke smaken van een Indiase samosa met het gemak van hartige taart. Samosa’s duren lang om te maken, maar met de plakjes hartige taartdeeg ben je zo klaar. Wil je liever zelf de bodem maken? Zie dan het originele recept op De Plantaardige Keuken.

Hartige Indiase Taart

Ingrediënten

Bereiding

Kook de aardappels in 15 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm in met wat olie en bekleed deze met de taartdeegplakjes.

Verwarm 1 eetlepel olie in een hapjespan. Fruit hierin de ui 5 minuten. Pers de knoflook er boven uit en bak nog even mee. Doe dan de specerijen, zout, champignons en gember erbij. Bak dit nog even door, tot de champignons goed gebakken zijn.

Doe de aardappels en kikkererwten erbij in de pan. Stamp het geheel grof plat met een aardappelstamper. Voeg dan de spinazie en tuinerwten toe en roer goed door.

Vul de taartvorm met de groentevulling en druk dit aan. Bak de taart zo'n 45 minuten en snijd hem daarna in 4 stukken.

Tip: als je meer pit wilt in de taart kun je een peper fijnsnijden en met de champignons toevoegen.