Frisse komkommer-cashewdip
Deze dip is romig door de cashewnoten, maar toch fris dankzij de komkommer. Als je het eenmaal hebt geproefd, wil je het overal wel bij eten!
Ingrediënten
- 1 komkommer, geschild en geraspt
- 150 gram ongezouten cashewnoten, eventueel een uurtje geweekt in water
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel oregano
- ½ theelepel zout
- Sap van 1 citroen
- Beetje peper
- 2 eetlepels gesneden verse dille
Bereiding
Doe de komkommerrasp in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Dep eventueel af met keukenpapier.
Doe de helft van de komkommer samen met de
cashewnoten, de knoflook, olijfolie, oregano, zout, citroensap en peper in de keukenmachine en pureer tot een fijne spread. Roer daarna de rest van de komkommer en de dille erdoor.
Tip: Deze dip is heerlijk bij Griekse of andere Mediterrane gerechten. Ook lekker op toast(jes)!
- Menugang:
- Lunch, Voorgerecht, Bijgerecht
- Keuken:
- Grieks
- Type:
- Sauzen & Spreads
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Fris, Kruidig, Hartig, Romig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk