Nog 41 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
1
2
0
4

Chocolate chip cookies

Heerlijke koekjes, die helemaal niet moeilijk zijn om te maken! Het mooist zien ze er uit als je wat chocolade stukjes bovenin de koekjes drukt zijn vlak voor ze de oven in gaan.

15-30 minuten     
Menugang:
Gebak
Type:
Koekjes
Smaak:
Zoet
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Allergie en Dieet:
Notenvrij
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade, of rijstmelk chocolade
  • 70 gram lichte bruine basterdsuiker
  • 140 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 75 milliliter vloeibare margarine
  • 1 eetlepel sojamelk of water
  • Bereiding

    Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

    Hak de chocolade in grove stukjes. Doe de chocolade, basterdsuiker, bloem, bakpoeder en zout in een beslagkom en meng dit door elkaar. Voeg de margarine en het water toe. Kneed dit met de hand of eerst met deeghaken door de droge ingrediënten, tot het deeg net samenhangend is, en niet plakt. Vorm bolletjes en druk deze plat op de bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten (voor kleinere koekjes) tot 20 minuten (voor grote koeken) tot ze licht goudbruin zijn en net stevig. Laat de koekjes goed afkoelen en hard worden.

    Tip: Voeg ook eens gedroogde cranberry’s of hazelnoten toe! Of voeg 2 el cacaopoeder aan het deeg toe en gebruik witte rijstmelk chocolade (verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels).

    In plaats van vloeibare margarine kun je ook zuiver plantaardige harde margarine kopen bij natuurvoedingswinkels.

    Wist je al dat de ‘Robuuste koeken’ van LU Time Out ook helemaal plantaardig zijn? Voor als je zelf een keer geen zin of tijd hebt om koekjes te bakken.