Nog 70 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
5
2
0

Zwarte bonenburgers

Dit recept kun je als basis gebruiken om zelf burgers te maken. Het is een veganistisch alternatief voor kant-en-klare burgers waar meestal ei in wordt verwerkt. Een bonus is dat deze burgers goedkoop zijn om te maken, gezond en niet ingewikkeld! Serveer deze burgers op biologische bolletjes met (curry)ketchup of salsa, veganaise, sla en kiemen (zoals alfalfa). Ook lekker is een plakje veganistische cheddar erop, die vind je bij de natuurvoedingswinkel.

30-60 minuten     4-Persoons
Menugang:
Bijgerecht
Type:
Burger, Vleesvervanger
Keuken:
Fusion, Wereldkeuken
Smaak:
Hartig
Gelegenheid:
BBQ
Allergie en Dieet:
Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 100 gram rijst
  • 1 blik zwarte bonen (à 265 gram uitlekgewicht)
  • 1 klein blikje maïs (à 150 gram)
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram bloem
  • ½ theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • 1 handje verse koriander
  • 1 eetlepel limoensap
  • Olie om in te bakken
  • Bereiding

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed afkoelen. Laat de bonen en maïs uitlekken en snijd de koriander fijn.

    Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer, totdat een fijn mengsel ontstaat.
    Vorm van het mengsel 4 burgers.

    Verwarm een laagje olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten, ongeveer 3-5 minuten per kant.

    Tip: Vervang de zwarte bonen eens door linzen en de maïs door bieten. Zo maak je zelf heerlijke bietenburgers!