Nog 124 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
2
2

Vegan Spaghetti Bolognese

Een klassieker uit de Italianse keuken, maar dan zonder het dierlijke gehakt. In de plaats kun je heel goed gebruik maken van de 100% plantaardige gehaktsoorten die in de supermarkten te vinden zijn.

15-30 minuten     2-Persoons
Menugang:
Hoofdgerecht
Type:
Pasta
Keuken:
Italiaans
Smaak:
Hartig
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Allergie en Dieet:
Notenvrij
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 flinke prei
  • 1 winterwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 pakje tofu-gehakt (à 180 gram)
  • 1 blik bruine linzen (à 400 gram)
  • 300 gram (volkoren) spaghetti
  • 1 pakje (à 400 gram) pastasaus met kruiden
  • Handje verse basilicum (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • Bereiding

    Snijd de ui, prei en wortel in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de groenten met het tofu-gehakt ongeveer 5 minuten. Laat de linzen uitlekken en bak ze een paar minuten mee. Breng ruim water aan de kook voor de spaghetti en kook dit volgens de verpakking. Voeg intussen de tomatensaus toe aan het linzen-groenten mengsel. Laat het geheel 10 tot 15 minuten doorkoken, totdat de wortel gaar is. Snijd de basilicum, als je het gebruikt, fijn en roer het door de saus.

    Serveer de spaghetti met de saus.

    Tip: Lekker om te bestrooien met edelgist. Dit kun je vinden in de natuurvoedingswinkel. Dit recept is ook lekker met kleine balletjes notengehakt in plaats van het tofu gehakt.