Nog 70 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
5
2
0

Tofu in walnotenjasje

Deze tofu kun je gebruiken als bijgerecht bij bijvoorbeeld een traditionele groente-aardappels-vegaburger maaltijd. Het past goed bij spinazie en geroosterde aardappels en is bovendien zelfs geschikt voor traditionele tofu-haters!

15-30 minuten     4-Persoons
Menugang:
Bijgerecht
Type:
Vleesvervanger
Keuken:
Fusion, Wereldkeuken
Smaak:
Hartig
Gelegenheid:
Kerst
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 1 pak tofu, uitgelekt
  • 60 gram paneermeel
  • 50 gram walnoten, fijn gemalen
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 ½ eetlepel mosterd
  • 1 ½ eetlepel agavesiroop
  • 1 eetlepel veganaise
  • 50 gram bloem
  • Olie om in te bakken
  • Bereiding

    Voor dit recept heb je een beetje veganaise nodig, mayonaise zonder ei. Je kunt dit kopen bij de natuurvoedingswinkel en delicatessenwinkels zoals de Vegetarische Slager, maar je kunt het ook eenvoudig zelf maken.

    Zorg ervoor dat de tofu goed is uitgelekt, het beste is om er een snijplank op te leggen met daarbovenop wat zwaars, zoals een dik boek of 2 potten bonen. Snijd in plakken van ongeveer 1 centimeter dik en dep droog met een keukenpapiertje.

    In een kom (of diep bord) meng je paneermeel en gemalen walnoten samen met peper en zout naar smaak. In een andere kom meng je sojasaus, mosterd, agavestroop en veganaise. Tenslotte doe je in een derde kom de bloem.

    Neem een plak tofu en dip deze in de bloem, zorg dat ie overal goed bedekt is. Dan dip je de tofu in het sausmengsel en tenslotte haal je de tofu voorzichtig door het walnoten-paneermeel, waarbij je het paneermeel een beetje erin drukt. Dit doe je met alle tofuplakken.

    Verwarm een klein laagje olie in een koekenpan. Bak de tofu plakken aan beide kanten bruin, ongeveer 5 minuten per kant.

    Tip: Probeer ook eens andere noten, zoals amandelen. Bij de biologische winkel vind je ook amandelmeel, handig als je weinig tijd hebt!