Spinazie stamppot met pinda’s

Deze lichte stamppot is perfect geschikt voor een zonnige dag. Boordevol spinazie, dus hartstikke gezond!

15-30 minuten     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels, geschild en in kwarten
  • 100 milliliter amandelmelk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 900 gram verse spinazie
  • 200 gram pinda’s
  • Bereiding

    Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Pureer samen met de amandelmelk.

    Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Hak de pinda’s grof. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui 3 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Schep dit samen met de spinazie door de aardappelpuree en verwarm op laag vuur nog enkele minuten. Hak de pinda’s grof en roer ze erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

    Tip: rooster de pinda’s in een droge koekenpan voor extra smaak. Als je de stamppot wilt bewaren en over meerdere dagen verspreid wilt eten, kun je de pinda’s beter apart serveren en bewaren.



    Menugang:
    Hoofdgerecht
    Type:
    Aardappelgerecht, Stamppot
    Keuken:
    Hollands
    Smaak:
    Hartig
    Moeilijkheidsgraad:
    Gemiddeld
    Allergie en Dieet:
    Glutenvrij, Sojavrij, Suikervrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja
    Kindvriendelijk:
    Ja