Rode linzen stoofpot met artisjokhart en quinoa

Quinoa is een plant met zaad wat op graan lijkt, het is glutenvrij en leuk om voor de afwisseling eens te eten in plaats van rijst of couscous!

Ingrediënten

Bereiding

Kook de quinoa in 15 minuten gaar – de bereidingswijze staat ook op de verpakking uitgelegd.

In een ruime pan verwarm je de olie. Fruit de ui 5 minuten, pers de knoflook erboven uit, voeg komijn en koriander toe en bak nog een minuutje mee. Doe linzen, laurier en water erbij en breng aan de kook. Snijd ondertussen de artisjokharten in vieren.

Voeg de citroensap, tomatenblokjes en artisjokharten toe. Breng voorzichtig aan de kook en laat dit 15 minuten zachtjes borrelen. Op het eind breng je het gerecht op smaak met zout en peper, garneer met verse peterselie. Haal het laurierblaadje uit de stoofpot voor het opdienen.

Tip: Als je geen rode linzen kunt vinden, kun je hiervoor ook (bruine) linzen uit blik nemen. De kooktijd is dan korter: ongeveer 5 minuten pruttelen zal genoeg zijn.
Dit recept is afkomstig van de VeganChallenge