Broccoli-courgettesoep

Deze groene soep heb je in een handomdraai op tafel. Een makkelijke manier om veel groenten binnen te krijgen!

< 15 minuten     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 courgette, fijngesneden
  • 300 g broccoliroosjes
  • 750 ml water
  • 1 1/2 tuinkruidenbouillontablet
  • 1 bosje verse munt
  • Bereiding

    Verhit de olijfolie en fruit de ui 3 minuten. Bak de courgette 5 min. mee. Voeg de broccoli, water, bouillontablet en munt toe. Laat 4 min. zacht koken. Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

    Tip: voor een vollere soep kun je een kopje (ongezouten) cashewnoten 2 uur laten weken, afgieten en met de soep mee pureren. Ook kan je wat rijstmelkroom of sojaroom mee pureren.



    Menugang:
    Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
    Type:
    Soep
    Keuken:
    Fusion, Hollands
    Smaak:
    Hartig, Kruidig
    Moeilijkheidsgraad:
    Gemiddeld
    Allergie en Dieet:
    Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja
    Kindvriendelijk:
    Ja