Nog 5 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
4
6
8
4

Quinoa-amandelpap met bosbessen

Quinoa was lange tijd niet zo bekend in Nederland, maar gelukkig heeft Lassie daar verandering in gebracht. Tegenwoordig staat het in een groen pakje als ‘wereldgraan’ bij de rijst in de supermarkt. Je kunt het gebruiken zoals rijst bij de avondmaaltijd, maar je maakt er ook een voedzaam ontbijt mee!

15-30 minuten     1-Persoons
Menugang:
Ontbijt
Type:
Cereal
Keuken:
Fusion
Smaak:
Zoet
Seizoen:
Herfst
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Allergie en Dieet:
Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij
Supermarktvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 50 gram quinoa
  • 250 milliliter amandelmelk
  • 75 gram blauwe bosbessen (evt. ontdooid)
  • Optioneel: 1 eetlepel agave siroop
  • Bereiding

    Doe de quinoa en amandelmelk in een pannetje en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken tot de quinoa gaar is. Roer tenslotte de bosbessen en agave erdoor.

    Tip: Ook lekker met ander fruit uit de diepvries, of met hazelnootmelk.