Pompoencupcakes met hersentopping

Pompoen én 'hersenen': deze cupcakes zijn ideaal voor Halloween!

Pompoencupcakes met hersentopping

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet 12 cupcakevormpjes klaar in een vorm.

Was de buitenkant van de pompoen, je hoeft de pompoen namelijk niet te schillen. Voor dit recept gebruik je de helft van de pompoen, tenzij je een hele kleine pompoen hebt (van circa 450 gram). Snijd de pompoen in kwarten en verwijderen de zaden en draden met een lepel. Snijd vervolgens het vruchtvlees in blokjes. Dit moet zo’n 300 gram zijn. Doe de blokjes in een pan samen met het water en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken.

Na het koken doe je de pompoen inclusief kookvocht, met de sojamelk, olie, vanille en suiker in een blender of keukenmachine. Blend het fijn tot een gladde ‘saus’.

Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout, speculaas-kruiden en nootmuskaat. Voeg het pompoenmengsel toe en roer goed door. Het beslag moet vrij dik zijn, maar voeg wat sojamelk toe als het niet makkelijk van een lepel afvalt.

Vul de cupcakevormpjes en bak ze 20 tot 25 minuten of tot een satéprikker schoon uit een cupcake komt als je erin prikt.

Roer de margarine glad en meng de poedersuiker en vanille er door om een simpele botercrème te maken.

Kneed de rolfondant zacht en rol er dunne, lange rolletjes van.

Smeer wat botercrème op de cupcakes en leg daarop in hersenpatroon de rolletjes fondant of marsepein. Maak het helemaal af door een beetje jam te mengen met water en hier en daar op de hersenen aan te brengen met een satéprikker of een lepeltje.