Nog 5 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
4
7
4
0

Pizza Veganza

Er zijn meerdere manieren om zelf makkelijk een lekkere vegan pizza te maken. Veel supermarkten verkopen kant-en-klare bodems, waar je alleen nog je eigen beleg op hoeft te doen. Ook bestaat er van Albert Heijn een ‘pizza-kit’, die een deeg en pizza saus bevat. Beide zijn te vinden in de koeling.

15-30 minuten     4-Persoons
Menugang:
Hoofdgerecht
Type:
Pizza
Keuken:
Italiaans
Smaak:
Hartig, Kruidig
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Allergie en Dieet:
Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 2 pizza-kits of 4 pizza bodems
  • Voor de saus: 1 kleine ui, 1 teen knoflook, 2 theelepels Italiaanse kruiden, 2 blikjes (à 68 gram) tomatenpuree
  • paprika, in reepjes
  • champignons, in plakken
  • rode ui, in halve ringen
  • Tomaten, in plakjes
  • 150 gram olijven, in halfjes
  • Artisjokharten
  • Kappertjes
  • Pijnboompitten
  • Knoflook
  • Rucola (vers op de warme pizza)
  • Bereiding

    Verwarm de oven voor volgens de instructie op de verpakking.

    Voor zelfgemaakte saus op kant-en-klare pizza bodems: Snipper de ui en knoflook en fruit deze in wat olie in een sauspan. Voeg de kruiden toe en bak even mee. Voeg de tomatenpuree toe samen met ±50 ml water, en laat nog even doorwarmen.

    Als je een pizza-kit hebt: Rol het deeg uit en bestrijk met de bijgeleverde tomatensaus. Verdeel de groenten over de pizza.

    Bak volgens de instructies en eet smakelijk!

    Tip: Het is ook lekker om knoflook-veganaise te maken voor op de pizza!