Nog 70 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
5
2
0

Pasta met rode saus

Dit is een heel simpel recept voor pasta met rode saus. Een echt studentenmaaltje door de simpele bereiding en lage kosten, maar ook door kinderen erg geliefd!

15-30 minuten     4-Persoons
Menugang:
Hoofdgerecht
Type:
Pasta
Keuken:
Italiaans
Smaak:
Hartig, Kruidig
Seizoen:
Herfst
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Allergie en Dieet:
Notenvrij, Sojavrij
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 1 stronk bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 courgette
  • 350 gram pasta
  • 1 pot pastasaus van circa 690 gram (bijvoorbeeld Heinz of Grand’Italia)
  • Italiaanse kruiden naar keuze: oregano, basilicum
  • Bereiding

    Snij de bleekselderij en winterpeen in kleine stukjes, snipper de uien en snij de knoflooktenen klein. Fruit de ui en knoflook, samen met de bleekselderij en wortel in wat olie. Snij kleine blokjes van de courgette en voeg die toe aan de pan na enkele minuten en bak even mee.

    Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking.

    Voeg de pot pastasaus naar keuze bij de groenten en roer door totdat de saus is doorgewarmd. Schep de pasta op borden en serveer met de saus. Garneer eventueel met wat blaadjes basilicum.

    Tip: Lekker met wat vegan kaas van Wilmersburger erop. Te verkrijgen in sommige Jumbo supermarkten en in webshops.