Nog 70 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
5
2
0

Pasta met broccoli en roomsaus

Deze pasta is snel gemaakt en bewijst dat je voor een roomsaus geen dierlijke ingrediënten nodig hebt! Voor een glutenvrij gerecht gebruik je glutenvrije pasta.

 

< 15 minuten     
Menugang:
Hoofdgerecht, Lunch
Type:
Pasta
Keuken:
Italiaans
Smaak:
Hartig, Kruidig, Romig
Seizoen:
Lente
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Allergie en Dieet:
Glutenvrij, Sojavrij, Suikervrij
Supermarktvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, grof gesnipperd
  • 1 el olie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/2 kop cashewnoten, ongeroosterd en ongezouten
  • 1 el tahin
  • 150-200 gram spaghetti of andere pasta
  • zout en peper
  • Bereiding

    Snij de roosjes van de broccoli kort af en leg opzij. Schil de stengel en snij in kleine blokjes.

    Verhit de olie in een pannetje waar zo meteen een deksel op past. Fruit de ui en knoflook even aan, voeg de blokjes broccolistengel, de tijm en een paar el heet water toe. Stoof met de deksel op de pan vijf minuten tot de blokjes gaar zijn.

    Kook ondertussen de pasta gaar en kook of stoom de broccoliroosjes beetgaar.

    In een blender of maatbeker van de staafmixer de inhoud van het pannetje, cashewnoten, tahin, 1/2 kop heet water en flink wat zout en peper pureren tot een gladde, romige saus. Roer de saus door de hete pasta en serveer de broccoliroosjes erbij.

    Misschien heb je iets te veel saus, dit kun je bewaren in de koelkast. De saus is ook lekker bij aardappels uit de oven en/of een veggieburger.
    Verdun zo nodig met wat heet water en warm voorzichtig op.

    Tip: Geroosterde pijnboompitjes of gebakken champignons maken het extra lekker.