Nog 124 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
2
2

Oranje hummus

Deze hummus is lekker pittig, en super makkelijk te maken! In de supermarkt kun je ook verschillende soorten hummus vinden (in de koeling bij de broodbeleg-salades), voor wanneer je het nóg iets makkelijker wil hebben. Als je niet zo van pittig houdt kun je de peper weglaten.

< 15 minuten     
Menugang:
Lunch
Type:
Sauzen & Spreads
Keuken:
Egyptisch
Smaak:
Hartig, Kruidig, Pittig
Gelegenheid:
Koningsdag
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Allergie en Dieet:
Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij
Supermarktvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 geroosterde paprika’s (ui pot)
  • 1 blik (à ca. 300 gram) kikkererwten
  • 2 eetlepels vocht van de geroosterde paprika’s
  • 2 eetlepels citroensap (liefst vers)
  • 1 theelepel peterselie
  • ½ theelepel zout (of meer, naar smaak)
  • Bereiding

    Snijd de knoflook in een paar grove stukjes. Snijd de peper open en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Doe de knoflook en de peper in de keukenmachine en pureer ze. Snijd de paprika’s in stukken en laat de kikkererwten uitlekken. Voeg paprika’s, kikkererwten, vocht van de paprika’s, citroensap, peterselie en zout toe aan de knoflook-peper puree en mix dit tot een oranje-rode hummus.

    Tip: Er zijn nog veel meer lekkere varianten hummus te maken. Voeg in plaats van de peper en paprika bijvoorbeeld eens koriander en limoensap, olijven of zongedroogde tomaten toe. Voeg hierbij een paar eetlepels olie en een eetlepel tahin toe.