Nog 98 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
1
4
2

Mosterdsoep met witlof

Een pittig, maar romig soepje dat niet alleen onder de mosterdfans geliefd is. Als je echt niet van witlof houd, is die te vervangen door witte kool. Kook de kool dan 15 minuten met de soep mee.

15-30 minuten     4-Persoons
Menugang:
Bijgerecht, Hoofdgerecht, Voorgerecht
Type:
Soep
Keuken:
Hollands
Smaak:
Hartig, Romig
Gelegenheid:
Kerst
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Allergie en Dieet:
Notenvrij, Suikervrij
Supermarktvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 4 eetlepels bak en braad (Alpro of andere vegan variant)
  • 60 gram bloem
  • 1 liter groentebouillon
  • peper
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 125 milliliter sojaroom of rijstroom
  • Handje verse peterselie & bieslook
  • 2 struikjes witlof
  • Bereiding

    Smelt in een flinke pan 3 eetlepels bak & braad, laat het niet bruin worden en meng de bloem erdoor. Laat deze roux ongeveer 10 minuten zachtjes garen.

    Breng de groentebouillon aan de kook en giet deze beetje bij beetje al roerende bij de roux. Laat het geheel al roerend 10 minuten doorkoken. Voeg de mosterd toe, roer tot deze is opgelost en schenk er dan de soyaroom bij. Roer de peterselie en bieslook erdoor.

    Snijd de witlof in de lengte in flinterdunne reepjes. Was de reepjes en dep ze droog. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel bak en braad en bak de witlof 3 minuten beetgaar (tot de randjes beginnen te kleuren).

    Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en schep de witlof erin.

    Tip: Serveer met soepstengels, zo valt er wat te knabbelen zolang de soep nog te heet is.