Nog 41 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
1
2
0
4

Linzensalade met knolselderij

Deze lekkere frisse salade geeft ook stevige maagvulling dankzij de linzen en knolselderij.

< 15 minuten     3-Persoons
Menugang:
Lunch
Type:
Salade
Smaak:
Hartig
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Allergie en Dieet:
Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij
Supermarktvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • ½ knolselderij, geschild en in kleine blokjes
  • ½ citroen, geperst
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 theelepel scherpe mosterd (bijv. Dijon)
  • 1 blik (à 400 gram) linzen
  • 1 kleine rode ui
  • 2 geroosterde paprika’s (uit pot)
  • 125 gram rucola of gemengde salade
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Bereiding

    Schil de knolselderij en snijd er kleine blokjes van. Kook de knolselderij met veel water, wat zout en één eetlepel citroensap in 3-4 minuten zachtjes gaar. Laat dit in een zeef uitlekken. Klop in een kom de rest van het citroensap met de olie, kruiden en mosterd tot een dressing. Snipper de ui, en snijd de geroosterde paprika’s in reepjes. Laat de linzen uitlekken. Doe de ui, knolselderij en linzen bij de dressing, schep door en even laten staan. Verdeel de rucola over vier borden en schep de linzensalade er in het midden op. Verdeel de paprikarepen en kappertjes er overheen. Maal hierboven nog wat verse peper.

    Tip: Lekker met donker volkorenbrood. Het liefst vers uit de oven, yumm.