Nog 70 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
5
2
0

Vegan kaasvlinders

Als vegan 'kaascroissantjes' blijven eten? Het kan! Deze variant met vegan 'kaas' is makkelijk en snel klaar te maken en bovendien geheel supermarktfriendly. Jumbo heeft in sommige filialen plantaardige kaasproducten van het merk Wilmersburger vast in het assortiment en kan het anders op aanvraag bestellen. Wil je wat andere merken proberen dan kun je terecht bij natuurwinkels of online webshops gespecialiseerd in vegan producten.

15-30 minuten     5-6 Personen
Menugang:
Brunch, Lunch, Ontbijt, Snacks
Type:
Brood, Kaasvervanger
Smaak:
Hartig
Gelegenheid:
High Tea, Pasen
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Allergie en Dieet:
Notenvrij
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 270 g vegan bladerdeeg (bijv. Tante Fanny* of AH vers bladerdeeg)
  • 100 g vegan kaas, zoals Wilmersburger
  • 3 tl kerriepoeder (bijvoorbeeld madras)
  • evt. zout naar smaak
  • *o.a. verkrijgbaar bij Jumbo
  • Bereiding

    Verwarm de oven op 180 graden (gasoven) of 165 graden (heteluchtoven)

    Zet een bakplaat, een plank, rasp, scherp mes en de ingredi├źnten klaar.

    Rol het deeg uit en leg het zonder het bijgeleverde bakpapier op de plank. Leg het deeg met de lange kant naar je toe. Leg het bakpapier op
    de bakplaat.

    Rasp een flinke laag kaas over het deeg. Bestrooi met wat kerriepoeder en eventueel met wat zout. Rol de deeglap vanaf twee kanten tot de helft op.

    Snij rolletjes van 2 cm van het deeg. Leg ze wat uit elkaar op de bakplaat.

    Strooi er nog wat kaas over en bak ongeveer 20/25 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

    Tip:  neem eens een kijkje bij de webshops van Veggie4U en Veggiedeli.