Nog 98 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
1
4
2

Italiaanse notenballetjes

Deze mediterraans gekruide balletjes zijn heel smaakvol en vullen goed door de noten.

30-60 minuten     4-Persoons
Menugang:
Bijgerecht, Snacks
Type:
Burger, Tapas, Vleesvervanger
Keuken:
Italiaans
Smaak:
Hartig, Kruidig
Gelegenheid:
Potluck
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Allergie en Dieet:
Sojavrij
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 125 gram gemengde, ongezouten noten
  • 25 gram sesamzaad
  • 1 boterham zonder korst, in stukjes
  • 1 eetlepel ma├»zena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • knoflookpoeder, naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 flinke hand verse peterselie
  • 1 eetlepel dubbel geconcentreerde tomatenpuree
  • 75 milliliter ongezoete amandelmelk of havermelk
  • 4 eetlepels olie om in te bakken
  • Bereiding

    Hak in een keukenmachine de noten met de boterham en peterselie fijn.

    Roer de rest van de ingredi├źnten erdoor. Afhankelijk van de versheid van de boterham, zul je misschien iets meer of minder amandelmelk nodig hebben. Kneed er een bal van en zet dit afgedekt een half uurtje in de koelkast.

    Zet een bordje klaar en rol 16 balletjes van het deeg door een klein beetje te pakken, dat in je hand bij elkaar te knijpen en dan te rollen.

    Bak de balletjes in een hete koekenpan in de olie tot ze bruin en knapperig zijn, een minuut of 7.

    Lekker bij een gerecht met rijst of bij aardappels en groenten.

    Tip: Handig om in grote hoeveelheid te maken en in te vriezen voor een volgende keer. Ter variatie kun je de rozemarijn vervangen door kerrie, dan zijn het kruidige notenballetjes.