Nog 5 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
4
6
8
4

Groenten en aardappel ovenschotel

Teamlid Mirte ontwikkelde het recept voor deze heerlijk kruidige ovenschotel voor F.R.I.E.N.D. animal rescue, in Kent, Engeland. Deze vegan opvang voor boerderij- en gezelschapsdieren geeft voorheen verwaarloosde en ongewenste dieren een tweede kans.

> 1 uur     2-Persoons
Menugang:
Bijgerecht, Voorgerecht
Type:
Aardappelgerecht, Groentegerecht, Ovenschotel
Smaak:
Hartig, Kruidig
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Allergie en Dieet:
Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij
Supermarktvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 1 kleine gele paprika
  • 1 kleine rode paprika
  • 10 cherry tomaten
  • 1/2 courgette
  • 2 portobello paddenstoelen
  • 1 rode ui
  • 4 aardappels
  • 4 eetlepels olie
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180 ℃.

    Snijd de groente (de tomaatjes kun je heel laten) en aardappels in grove stukken, mix ze door elkaar en doe ze in een ovenschaal (gemiddeld formaat), samen met de kruiden. Giet de olie er overheen, zorg dat de olie goed over alle ingrediënten zit (schep het eventueel nog een keer om). Bak ongeveer 45 minuten. Haal de kruidentakjes er uit voor het serveren.

    Tip: Lekker te combineren met worstjes, bijvoorbeeld van onze English breakfast. Als je nog verse kruiden over hebt kun je die daar ook in verwerken. Maak de halve courgette morgen op in bijvoorbeeld een pastasaus.