Nog 2 dagen tot de volgende Vegan Challenge!
Deelnemers:
2
6
7
1

Griekse salade met tofu-feta

Als je deze salade als avondmaaltijd wilt eten op een zomerse dag, serveer er dan een versgebakken ciabatta of wat afgekoelde pasta bij.

15-30 minuten     4-Persoons
Menugang:
Lunch
Type:
Kaasvervanger, Salade
Keuken:
Grieks
Smaak:
Hartig, Kruidig
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Allergie en Dieet:
Glutenvrij, Notenvrij, Suikervrij
Supermarktvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • Griekse salade:
  • 1 recept tofu-feta (zie hieronder)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels oregano
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 1 pot zwarte of groene olijven, uitgelekt
  • 4 tomaten, in plakjes
  • 1 komkommer, in plakken
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 kropsla, gesneden
  • Tofu-feta:
  • 1 pak tofu (325 gram)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepels oregano
  • 2-3 theelepels (zee)zout
  • ┬Ż theelepel paprikapoeder
  • Bereiding

    Bereid de tofu feta volgens onderstaand recept. Meng voor de dressing olijfolie, citroensap en oregano. Doe alle ingredi├źnten in een ruime kom en besprenkel met de dressing.

    De tofu laat je het beste een half uur uitlekken. Daarvoor wikkel je het blok in een theedoek, leg dit tussen twee snijplanken en doe er een dik boek bovenop. Laat zo een half uur liggen. Snijd vervolgens in blokjes.

    In een kom meng je olijfolie, citroensap, knoflook, oregano, zout en paprikapoeder. Doe de tofublokjes hierin en laat minimaal een uur marineren, roer ze halverwege om. Deze tofu-feta kun je gebruiken bij Griekse gerechten of door de salade.

    Tip: in plaats van kropsla kun je ook spinazie of postelein gebruiken. Die laatste is een erg gezonde groente die zelfs omega 3-vetzuren bevat!