Griekse salade met tofu-feta

Een vegan variatie op de klassieke Griekse salade.

Griekse salade met tofu-feta

Ingrediënten

Griekse salade:

Tofu-feta:

Bereiding

Bereid eerst de tofu-feta: Wikkel de tofu in een theedoek en pers het water eruit. Snijd vervolgens in blokjes. Meng in een kom de olijfolie, citroensap, knoflook, oregano, zout en paprikapoeder. Doe de tofublokjes hierin en laat minimaal een uur marineren, roer ze halverwege om.

Meng voor de dressing van de salade de olijfolie, citroensap en oregano. Snijd de tomaten en komkommer in plakjes, de ui in ringen en de sla in reepjes. Doe de tofu-feta met de andere ingrediënten voor de salade in een kom en besprenkel met de dressing.

Tip: in plaats van kropsla kan je ook spinazie of postelein gebruiken. Met wat versgebakken ciabatta of afgekoelde pasta erbij is dit ook een prima avondmaaltijd op een warme dag.