Veganistisch dierendag

Huisdieren in de spotlight

Het is dierendag, dus hoera voor alle huisdieren! De dieren die ons gezelschap houden, onze bloeddruk verlagen en ons verblijden. De huisdieren die ons tot wandelen aanzetten (in geval van een hond!) of rustig op de bank laten zitten (in geval van een schootkat!). En zelfs de dieren die af en toe verschrikkelijk vervelend piepen, de bank kapot krabben en stiekem van ons bord eten. Op deze pagina bespreken we de mogelijkheid van een 100% veganistisch dierendag.

Veganistisch dierenvoer

Want wat eten onze huisdieren eigenlijk? En als we zelf veganistisch eten, kunnen we het dan nog over ons hart verkrijgen om een blik barf open te trekken voor ons huisdier? Of hun voerbakje met brokken van ‘konijn en lam’ te vullen?

Wat veel mensen niet weten is dat het goed mogelijk is om ook je hond en kat plantaardig te voeren. Niet zonder meer natuurlijk, maar wel wanneer je volwaardig veganistisch dierenvoer koopt waar alles in zit wat ze nodig hebben. Er zijn verschillende merken van veganistisch dierenvoer op de markt, dus genoeg keus! Probeert jouw hond of kat ook een keer plantaardig deze maand?

Tip: Als je een kat of hond anders gaat voeren, laat hen dan geleidelijk wennen door het oude en nieuwe voer te mixen. Zorg dat je de juiste informatie opzoekt van tevoren.


Vegan hondensnacks zijn volop verkrijgbaar, voor als je je hond eens extra wil verwennen. Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken!


Of doe lekker makkelijk en koop kant-en-klare biologische taartmix voor je hond. Verwen je hond eens op dierendag!


Wil je kennismaken met de mogelijkheid om je hond of kat plantaardig te voeren? Bestel dan tijdens de VeganChallenge proefzakjes bij VegaVriend en betaal tijdelijk geen verzendkosten! Vul hiervoor de kortingscode ‘veganchallenge’ in.


Zorg je voor een ander soort dier en heb je tips voor plantaardige traktaties voor hen? Laat het ons weten via de contactpagina zodat we deze pagina volgend jaar completer kunnen maken!

 

 

 


VeganChallenge

Leuk dat je gelezen hebt over een veganistisch dierendag. Heb je er al eens aan gedacht om mee te doen met de VeganChallenge? Ons doel is om jou te helpen om veganistisch te gaan leven. Na het inschrijven ontvang je dagelijks een nieuwsbrief van ons. Deze staat boordevol tips over veganisme, recepten voor gerechten en artikelen over gezondheid en andere thema’s. Daarnaast vind je er een veganistische voorraadlijst, nieuws van de NVV en nog veel meer. Wil je nog meer informatie? Kijk dan eens op onze Facebook, Instagram of Twitter.