Citroen-maanzaadcake

Teamlid Mirte ontwikkelde het recept voor deze heerlijk frisse cake voor F.R.I.E.N.D. animal rescue, in Kent, Engeland. Deze vegan opvang voor boerderij- en gezelschapsdieren geeft voorheen verwaarloosde en ongewenste dieren een tweede kans.

Citroen-maanzaadcake

Ingrediënten

voor de cake:

voor het glazuur:

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ℃ en vet een kleine cakevorm in.

Rasp en pers de citroen in een maatbeker, je hebt zo’n 50 ml nodig voor de cake. Meng de bloem, maizena, bakpoeder, suiker, zout en maanzaad in een grote kom.
Voeg de olie, sojamelk en vanille toe aan het citroensap en -rasp.
Mix de droge en vloeibare ingrediënten goed door elkaar. Giet het beslag in de cakevorm en bak het zo’n 35 - 45 minuten.
Meng de ingrediënten voor het glazuur door elkaar en giet het over de cake wanneer deze is afgekoeld.

Tip: Ook lekker met sinaasappel in plaats van citroen.