Nog 70 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
5
2
0

Citroen maanzaad cake

Teamlid Mirte ontwikkelde het recept voor deze heerlijk frisse cake voor F.R.I.E.N.D. animal rescue, in Kent, Engeland. Deze vegan opvang voor boerderij- en gezelschapsdieren geeft voorheen verwaarloosde en ongewenste dieren een tweede kans.

> 1 uur     >6 Personen
Menugang:
Gebak
Type:
Cake
Smaak:
Fris, Zoet
Seizoen:
Lente
Gelegenheid:
High Tea, Pasen
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Allergie en Dieet:
Notenvrij
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • voor de cake:
  • 1 citroen
  • 250 gram bloem
  • 20 gram maizena
  • 16 gram bakpoeder
  • 150 gram suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel maanzaad
  • 100 milliliter zonnebloemolie
  • 200 milliliter sojamelk
  • 1 theelepel vanille extract
  • voor het glazuur:
  • 75 gram poedersuiker
  • 1,5 eetlepels sojamelk
  • 1 theelepel vanille extract
  • Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180 ℃ en vet een kleine cakevorm in.

    Rasp en pers de citroen in een maatbeker, je hebt zo’n 50 ml nodig voor de cake. Meng de bloem, maizena, bakpoeder, suiker, zout en maanzaad in een grote kom.
    Voeg de olie, sojamelk en vanille toe aan het citroensap en -rasp.
    Mix de droge en vloeibare ingrediënten goed door elkaar. Giet het beslag in de cakevorm en bak het zo’n 35 - 45 minuten.
    Meng de ingrediënten voor het glazuur door elkaar en giet het over de cake wanneer deze is afgekoeld.

    Tip: Ook lekker met sinaasappel in plaats van citroen.