Dag 27 van de VeganChallenge!
Deelnemers:
3
4
2
7

Chocoladeijs

Niet overal is altijd vegan roomijs voorhanden. Maar met een ijsmachine, die je voor minder dan twee tientjes al in huis hebt, maak je zelf de heerlijkste toetjes in een handomdraai!

15-30 minuten     4-Persoons
Menugang:
Dessert
Type:
Ijs
Keuken:
Wereldkeuken
Smaak:
Zoet
Gelegenheid:
Kerst
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Allergie en Dieet:
Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 200 ml kokosmelk
  • 100 ml sojaroom (voor sojavrij, gebruik nog eens 100 ml kokosmelk)
  • 2 eetlepels cacao
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 5 eetlepels pure chocoladepasta
  • Bereiding

    Koel de ijsmachine zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing.

    Giet de kokosmelk en sojaroom in een kom en pak een staafmixer of garde erbij. Voeg al mixende beetje bij beetje de cacao en poedersuiker toe zodat je een egaal mengsel overhoudt. Wees niet overenthousiast met de mixsnelheid, anders zit je zelf onder! Voeg hierna de chocoladepasta toe en mix wederom goed.

    Naar smaak kun je eventueel nog wat extra cacao of poedersuiker toevoegen. Extra cacao maakt het ijs wat heftiger van smaak, extra poedersuiker juist wat zoeter. Zet het mengsel in de koelkast en laat het minimaal een uur afkoelen voor je het in de ijsmachine giet.

    Tip: Dit chocoladeijs is heerlijk met toppings zoals banaan, aardbei, warme kersen, nootjes of vegan slagroom.