Nog 41 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
1
2
0
4

Chili sin carne met vega gehakt

Het vegetarische gehakt geeft deze chili de bekende bite. Dit is een ideaal gerecht om vleeseters voor te schotelen, wedden dat ze niet eens doorhebben dat het plantaardig gehakt is?

15-30 minuten     4-Persoons
Menugang:
Hoofdgerecht
Type:
Chili
Keuken:
Mexicaans
Smaak:
Hartig, Kruidig, Pittig
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Supermarktvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui, in blokjes
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 schaal vegetarisch fijngehakt (175 g)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • ¼ theelepel chilipeper
  • 1 zak paprikamix (3 stuks)
  • 1 pakje tomatensaus (tomato frito, 350 g)
  • 1 blikje mais (200 gram), uitgelekt
  • 1 blik chilibonen (400 g), uitgelekt
  • Bereiding

    Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg het gehakt, de paprikapoeder, komijn en chilipeper toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Halveer ondertussen de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg toe aan het mengsel en bak 5 minuten. Doe de tomato frito erbij en laat op laag vuur 8 minuten zachtjes koken.

    Voeg de mais en bonen toe, schep om en warm nog 3 minuten door. Verdeel de chili sin carne over 4 borden. Lekker met verse koriander, nacho’s en/of rijst.

    Tip: Je kunt verschillende soorten bonen toevoegen, probeer ook eens zwarte bonen of kidneybonen.