Nog 70 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
5
2
0

Chili brownies

Het recept voor deze brownies met een pittige twist mochten we vertalen van F.R.I.E.N.D. animal rescue, in Kent, Engeland. Deze vegan opvang voor boerderij- en gezelschapsdieren geeft voorheen verwaarloosde en ongewenste dieren een tweede kans. Ze kunnen, waar mogelijk tussen soortgenoten, oud worden op een stuk land waar ze zoveel mogelijk los rond mogen lopen.

> 1 uur     >6 Personen
Menugang:
Dessert, Gebak
Type:
Cake
Keuken:
Amerikaans
Smaak:
Pittig, Zoet
Gelegenheid:
High Tea, Valentijn
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld, Makkelijk
Allergie en Dieet:
Notenvrij, Sojavrij
Supermarktvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 270 gram bloem
  • 88 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel cayennepoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 400 gram suiker
  • 250 milliliter heet water
  • 250 milliliter olie
  • 1 theelepel vanille extract
  • Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180 ℃.

    Mix de bloem, cacao, cayenne, zout en bakpoeder in mengkom. Los de suiker op in het hete water en roer dit door de droge ingrediënten. Roer de olie en vanille extract goed door het beslag.

    Giet het beslag in een bakvorm en bak zo’n 25 - 45 minuten, afhankelijk van hoe zacht je de brownie wil hebben.

    Tip: Houd je van hele gooey brownies, maar vind je dat zo lastig met het snijden? Maak het dan eens in kleine ovenvormen zodat je de brownie er per portie direct uit kan eten.