Nog 5 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
4
7
3
6

Boerse bonensoep

Een lekkere stevige soep, voor de gure winterdagen.

    4-Persoons
Menugang:
Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Type:
Soep
Keuken:
Italiaans
Smaak:
Hartig
Seizoen:
Herfst, Winter
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Allergie en Dieet:
Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij
Supermarktvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 grote prei, in ringen
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 liter warme groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 1 takje verse tijm
  • 1 blik witte bonen (400 g), of 150 gram gedroogde witte bonen, geweekt en gaargekookt
  • 150 gram sperziebonen (diepvries)
  • 200 gram doperwtjes (diepvries)
  • zout en peper
  • Bereiding

    Verhit de olie in een grote pan en bak de ui, aardappels, prei en knoflook ongeveer

    5 minuten. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen. Voeg de bouillon en kruiden toe en laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken. Voeg witte bonen, sperziebonen en doperwtjes toe en kook nog een kleine 10 minuten, tot alles net gaar is. Verwijder de laurier en tijm. Doe ongeveer ⅓ van de soep in een maatbeker en pureer dit met een staafmixer. Schenk terug in de pan en verwarm het geheel nog even. Maak af met zout en peper naar smaak.

    Tip: Lekker met verse afbakbroodjes. In plaats van gewone witte bonen kun je ook limabonen of borlotti bonen gebruiken. Mocht je soep over hebben, kun je dit goed invriezen voor een volgende keer.