Nog 70 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
5
2
0

Blueberry pancakes

Een basisrecept voor echt Amerikaanse pancakes. Je kunt dit aanpassen naar je eigen voorkeuren, door bijvoorbeeld (een deel van) de bloem te vervangen door meel, de suiker door agavesiroop en door plantaardige melk naar keuze te gebruiken. Je kunt ook andere bessen dan de klassieke bosbes kiezen, en als ze niet in het seizoen zijn, kijk dan eens in het vriesvak bij de super: daar vind je tegenwoordig steeds vaker allerlei heerlijk zomerfruit!

< 15 minuten     4-Persoons
Menugang:
Brunch, Dessert, Gebak, Lunch, Ontbijt
Type:
Pannenkoeken & Wafels
Keuken:
Amerikaans
Smaak:
Zoet
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Allergie en Dieet:
Notenvrij, Sojavrij
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 2 eetlepels maïszetmeel (maïzena)
  • 1 theelepel zout
  • 400 milliliter amandel-, rijst- of sojamelk
  • 3 eetlepels zonnebloemolie, plus extra om in te bakken
  • 150 gram blauwe bosbessen
  • Bereiding

    Verhit wat olie in een ruime koekenpan, of in 2 koekenpannen als je meerdere pancakes tegelijk wilt bakken.

    Meng bloem, suiker, bakpoeder, maïszetmeel en zout in een ruime kom. Voeg amandelmelk en olie toe en klop met de garde tot een beslag. Roer op het einde de bosbessen erdoor.

    Doe met een soeplepel of kopje steeds wat beslag in de pan, wellicht kun je meerdere pancakes in één pan tegelijk bakken. Doe de deksel erop en bak ze aan beide kanten in 3 minuten goudbruin. Serveer met suikerstroop, agave of maple siroop.

    Tip: Het is erg lekker om deze pannenkoeken te bakken in koolzaadolie met botersmaak. Geen boter, wel die authentieke smaak! Je vindt deze bij de Plus supermarkten en bij de Vegetarische Slager.