Nog 5 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
4
7
3
6

Bladerdeegpizza

Een zeer snelle en smakelijke variant van de Italiaanse pizza die we allemaal zo goed kennen.

30-60 minuten     4-Persoons
Menugang:
Hoofdgerecht
Type:
Pizza
Keuken:
Wereldkeuken
Smaak:
Hartig
Gelegenheid:
Potluck
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Allergie en Dieet:
Notenvrij, Sojavrij
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 2 pakjes plantaardig bladerdeeg*
  • tomatenstukjes uit blik, zelfgemaakte tomatensaus of sojaroom
  • groente naar keuze – bijvoorbeeld:
  • 2 fijngesneden paprika’s
  • 1 blikje maïs
  • 1 fijngesneden courgette
  • veganistische strooikaas, zoals Wilmersburger (optioneel)
  • * Zoek naar varianten zonder roomboter en vitamine D3. Vegan bladerdeeg is er onder meer van het merk Tante Fanny (verkrijgbaar in de koeling bij o.a. Jumbo, Coop, Hoogvliet Plus en C1000). AH vers bladerdeeg (in de koeling) is ook puur plantaardig. Bij biologische winkels vind je onder meer vegan bladerdeeg van het merk Moin (in het vriesvak).
  • Bereiding

    Laat het bladerdeeg volgens de gebruiksaanwijzing ontdooien. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak op de bakplaat een pizzabodem door de velletjes deeg naast elkaar te leggen en aan de randjes een beetje samen te kneden.

    Bestrijk de bodem met tomatensaus of sojaroom – de rand laat je natuurlijk vrij - en verdeel groente en eventueel vegan kaas over de pizza.

    Bak de pizza in de oven volgens de gebruiksaanwijzing van het bladerdeeg goudbruin.

    Tip: Met verschillende groenten kun je eindeloos variëren!