Nog 5 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
4
7
3
6

Bami met tofureepjes & wokgroenten

Een makkelijke klassieker uit de Indonesische keuken. Let op dat de mienestjes zonder ei bereid zijn. Lees de ingrediëntenlijst er even op na.

15-30 minuten     4-Persoons
Menugang:
Hoofdgerecht
Type:
Roerbakschotel
Keuken:
Chinees, Indonesisch
Smaak:
Hartig, Kruidig, Pittig
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Allergie en Dieet:
Notenvrij
Supermarktvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 300 gram mienestjes
  • 2 eetlepels olie (of meer)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 pakken tofureepjes (à 180 gram)
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 1 zak wokgroenten (à 600 gram) uit de diepvries of koeling
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • verse koriander, optioneel
  • Bereiding

    Kook de mienestjes volgens de verpakking.
    Snijd ondertussen de ui fijn.

    Verhit de olie in een grote koekenpan. Fruit de ui 5 minuten, pers de knoflook erboven uit en bak nog 1 minuut mee. Voeg dan de tofureepjes toe en bak deze een minuut of 10, totdat ze een beetje krokant worden.

    Verhit in de wok nog een eetlepel olie. Voeg de wokgroenten, sambal, komijn en koriander toe en wok deze groenten ook een minuut of 10.

    Voeg de bami, tofureepjes en ketjap bij de groente. Meng goed en roerbak nog paar minuten. Serveer eventueel met verse koriander.

    Tip: Lekker met Indonesische gebakken uitjes of seroendeng. Wist je trouwens dat de ‘indonesische satésaus’ van het merk Remia plantaardig is? Hetzelfde geldt voor de satésaus van Euroshopper. Smullen!