Bakken met Amerikaanse maten

Veel vegan bakrecepten op internet zijn Amerikaans. Je vindt ze o.a. op blogs, receptensites en Pinterest. Super natuurlijk, de enorme keuze, maar het gebruik van cups in plaats van gram of milliliter is toch wel even wennen! Hoe pak je dit nu het beste aan?


Cups
In Amerika en andere Engelstalige landen wordt vaak gemeten met behulp van volume, in plaats van met gewicht. Als je er over nadenkt is het zo gek nog niet, want wij meten water en andere vloeistoffen ook met behulp van volume!
Als je van plan bent om veel gebruik te maken van Engelse kookboeken of recepten op internet is het aan te raden om cups te kopen. Deze worden meestal verkocht in een setje met ¼ cup, 1/3 cup, ½ cup en 1 cup bij elkaar. Dit is te koop in kookwinkels, zoals Dille en Kamille, maar ook bij de grote Albert Heijn, HEMA, de Bijenkorf en soortgelijke warenhuizen. Je kunt dus ook met behulp van de maatbeker de hoeveelheden uitgedrukt in cups afmeten. Eén cup staat ongeveer gelijk aan 250 milliliter. Dit geldt dus niet alleen voor vloeistoffen, maar ook voor bijvoorbeeld meel en suiker.

Theelepels en teaspoons
Je weet nu hoe je met cups moet koken, maar hoe zit het eigenlijk met kleinere hoeveelheden? Net als in Nederland wordt er in Engelse recepten regelmatig gebruik gemaakt van theelepels en eetlepels. Let hierbij op dat onze lepels over het algemeen een stuk kleiner zijn dan de maten die in deze recepten worden bedoeld! Om het jezelf makkelijk te maken, kun je setjes kopen met ¼ teaspoon, ½ teaspoon, 1 teaspoon en een tablespoon, zodat je zeker weet dat je de goede hoeveelheid te pakken hebt.

Wil je toch liever je weegschaal gebruiken, of kom je in aanraking met andere bijzondere meeteenheden, dan kan je via deze site het omzetten in de door jouw gebruikte eenheid.

Download hier een printer-vriendelijke versie van de omrekentabel.