Nog 70 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
5
2
0

Avocado-spinaziepasta

Deze groene pasta is makkelijk te bereiden en heerlijk romig dankzij de avocado, die bovendien gezonde vetten bevat. Het is eigenlijk een gezonde variant op pasta met pesto!

    4-Persoons
Menugang:
Hoofdgerecht
Type:
Pasta
Keuken:
Fusion
Smaak:
Hartig, Kruidig, Romig
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Allergie en Dieet:
Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij
Supermarktvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 300 gram volkoren pasta
  • 450 gram verse spinazie, fijngesneden
  • 3 rijpe avocado’s
  • 1 limoen
  • 2 handjes verse basilicum
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ groene peper
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Optioneel: edelgist
  • Bereiding

    Kook de pasta in 8-10 minuten beetgaar. Giet af en bewaar 1 beker van het kookwater.

    Pel de schil van de avocado's en doe ze in de keukenmachine. Rasp de limoen en doe de rasp samen met basilicum, sap van de limoen, knoflook, jalapeno, de helft van de spinazie en zout en olijfolie in de keukenmachine. Pureer tot een gladde saus, en voeg beetje bij beetje het achtergehouden kookwater toe tot de saus de voor jou gewenste dikte heeft.

    Verwarm de saus even op, samen met de andere helft van de spinazie. Maak een bedje van de pasta en giet er wat saus op. Serveer eventueel met wat edelgist.

    Tip: lekker met walnoten of zongedroogde tomaatjes erdoor.