Nog 70 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
5
2
0

Appelkruimelmuffins

Het beste combineren van muffins en appel-kruimeltaart, dan krijg je deze muffins! Heerlijk om jezelf eens mee te verwennen en niet te zoet.

30-60 minuten     
Menugang:
Brunch, Gebak, Ontbijt
Type:
Cake
Keuken:
Amerikaans
Smaak:
Zoet
Gelegenheid:
Kerst
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Allergie en Dieet:
Notenvrij, Sojavrij
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • Voor de topping:
  • 40 gram bloem
  • 55 gram suiker
  • ½ theelepel speculaaskruiden
  • mespuntje zout
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • Voor de muffins (12 stuks):
  • 225 gram bloem
  • 55 gram suiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1,5 theelepel speculaaskruiden
  • snufje kruidnagel
  • 1/4 theelepel zout
  • 200 milliliter appelsap
  • 1 eetlepel (appelcider)azijn
  • 75 milliliter zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 grote appel
  • Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180 graden en doe vormpjes in een muffinpan.

    In een kommetje meng je voor de topping de droge ingrediënten. Roer de olie erdoor terwijl je met je vingers kruimels vormt. Zet opzij.

    Schil en rasp de appel.

    In een grote kom meng je de droge muffin ingrediënten. Maak een holletje in het midden en voeg de appelsap, appelcider, olie en vanille toe. Meng goed en voeg dan de appelrasp toe.

    Vul elk muffinvormpje voor 2/3e. Besprenkel met de kruimeltopping en bak ca. 22 minuten.

    Tip: Je kunt in plaats van alleen appelrasp, ook stukjes appel in de muffins doen. Ook lekker met peer!