Nog 5 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
4
7
4
1

Appel-pompoensoep

Deze pompoensoep is heerlijk romig en tegelijkertijd lekker fris door de toevoeging van Granny Smith appels. Gelukkig kun je de schil van de pompoen gewoon eten. Zelf ben je daarom maar 10 minuten kwijt aan het maken van deze soep. Je fornuis doet de rest!

15-30 minuten     4-Persoons
Menugang:
Bijgerecht, Voorgerecht
Type:
Soep
Smaak:
Hartig, Kruidig, Romig
Seizoen:
Herfst
Gelegenheid:
Kerst
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Allergie en Dieet:
Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 1 oranje pompoen (ongeveer 1 kilogram)
  • 1 rode ui, grof gesneden
  • 3 frisse appels (Granny Smith), in grove blokjes
  • 750 milliliter tuinkruidenbouillon
  • 4 takjes verse rozemarijn, grof gesneden
  • 125 milliliter sojaroom (Alpro cuisine) of rijstroom (Rice Dream)
  • Zout en peper naar smaak
  • Bereiding

    Maak de pompoen schoon, snijd deze doormidden en verwijder de zaden met een lepel. Snijd de pompoen met een groot mes in blokjes. Breng de pompoen met de ui, appelblokjes, bouillon en rozemarijn aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en roer de soja- of rijstroom erdoor.

    Tip: Lekker met pompoenpitten erdoor en een vers afgebakken broodje.