Nog 70 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
5
2
0

Appel-blauwe bessen crumble

Teamlid Mirte ontwikkelde het recept voor deze zoetzure crumble mochten we vertalen van F.R.I.E.N.D. animal rescue, in Kent, Engeland. Deze vegan opvang voor boerderij- en gezelschapsdieren geeft voorheen verwaarloosde en ongewenste dieren een tweede kans. Ze kunnen, waar mogelijk tussen soortgenoten, oud worden op een stuk land waar ze zoveel mogelijk los rond mogen lopen.

30-60 minuten     3-Persoons
Menugang:
Brunch, Dessert
Type:
Crumble
Smaak:
Zoet, Zoetzuur
Seizoen:
Herfst, Zomer
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld, Makkelijk
Allergie en Dieet:
Sojavrij
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • voor de vulling:
  • 3 appels
  • 175 gram (diepvries) blauwe bessen
  • 50 gram gehakte walnoten
  • 50 gram suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 eetpel custardpoeder
  • voor de kruimels:
  • 160 gram suiker
  • 70 gram havermout
  • 140 gram bloem
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel zout
  • 56 gram (zonnebloem)olie
  • Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180 ℃.

    Schil de appels en snijd ze in blokjes. Mix de appel met de blauwe bessen, walnoten, suiker, kaneel en custardpoeder. Meng de overige ingrediënten met een vork tot kruimels.

    Schep het fruit in een kleine ovenschaal, en strooi de kruimels er overheen. Bak zo’n 25 - 35 minuten tot de kruimels goudbruin zijn.

    Tip: Varieer eens door een vulling van het ene crumble recept te combineren met de kruimels van een ander recept.