Nog 98 dagen tot de volgende VeganChallenge!
Deelnemers:
1
4
2

Aardbei-rabarbertaart

Rabarber is altijd maar kort verkrijgbaar in het voorjaar, dus onze tip is om het zodra je het ziet direct in te slaan. Het is van zichzelf wat zurig, maar door het met aardbeien en genoeg suiker te combineren in deze taart krijg je een heerlijk friszoet gebakje!

> 1 uur     >6 Personen
Menugang:
Gebak
Type:
Taart
Keuken:
Hollands
Smaak:
Fris, Zoet
Seizoen:
Lente
Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging
Allergie en Dieet:
Notenvrij
Supermarktvriendelijk:
Ja
Kindvriendelijk:
Ja

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 4 theelepels (1 zakje) bakpoeder
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ theelepel zout
  • 250 gram vloeibare margarine
  • 4 eetlepels sojamelk
  • 300 gram rabarber
  • 500 gram aardbeien
  • 200 gram suiker
  • 50 gram custardpoeder
  • 50 gram bloem
  • Bereiding

    Meng bloem, bakpoeder, 200 gram suiker, vanillesuiker en zout in een ruime kom. Voeg de vloeibare margarine en sojamelk toe en kneed tot een deeg. Verpak het deeg in plastic en leg even in de koelkast te rusten.

    Verwarm de oven voor op 175 graden. Was de rabarber en aardbeien, haal de kroontjes van de aardbeien af. Snij de rabarber in stukjes van ongeveer 1 cm breed en de aardbeien in plakjes van 0,5 cm breed. Doe ze in een kom samen met de overige suiker, custardpoeder en bloem.

    Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen van de vorm in met wat margarine of olie. Bestuif een snijplank met wat bloem en neem 2/3e van het deeg. Rol dit uit en bekleed de bodem en zijkant van de springvorm hiermee. Vul met het rabarber-aardbeienmengsel.

    Rol de rest van het deeg uit en snij hier 8 stroken van 1,5 cm breed uit. Leg deze kruislings over de taartvulling. Leg tenslotte een strook langs de rand van de taart. Bestrijk de bovenkant van de taart nog met wat sojamelk voor een mooie glans.

    Bak de taart ongeveer 40 minuten tot de korst mooi bruin is. Laat de taart een uur afkoelen voor je hem aansnijdt.

    Tip: In plaats van aardbeien kun je ook een mix van zomerfruit nemen, eventueel uit de diepvries.