Aardappelsalade
Een lekker plantaardig recept voor de traditionele Hollandse aardappelsalade. Er zijn meerdere soorten veganaise op de markt tegenwoordig, maar je kunt het ook zelf maken met het VeganChallenge recept voor veganaise.
Ingrediënten
- 800 gram aardappelen, vastkokend
- 4 stengels bleekselderij
- 2 el veganaise (ei-vrije-mayonaise)
- 50 milliliter soja- of rijstroom
- 2 theelepels mosterd
- 4 zoetzure augurken, in blokjes
- 2 groene paprika's, in reepjes
- 1 rode ui, in halve ringetjes
Bereiding
Voor deze vegan aardappelsalade, schil je eerst de aardappelen, snijdt ze in plakjes en kook ze in ruim water in 10 minuten beetgaar. Snijd de bleekselderij in boogjes en kook deze de laatste 2 minuten met de aardappelen mee. Giet af en laat iets afkoelen. Meng de veganaise met de room, mosterd, augurk en 2 eetlepels van de azijn uit de pot augurken tot een dressing en meng de dressing met de aardappelen.
Roer als laatste de augurken, paprika en ui erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Maak ook eens een vegan aardappelsalade van zoete aardappel, oftewel bataat.
- Menugang:
- Lunch, Bijgerecht
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Aardappelgerecht, Salade
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- BBQ
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Pindavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk