Het is alweer de laatste dag van de challenge! Hoe vond jij het gaan? Ga je door met de vegan levensstijl? 
 
De tip van vandaag is niet echt een tip maar meer een vraag. 
 
Waarom zou je vegan blijven eten / leven? Want je kunt niet in je eentje de wereld veranderen, de bioindustrie doen verdwijnen of de wereld redden van z’n milieuproblematiek. Nope. Helaas hebben we als individu niet zo veel invloed dat iedereen naar ons luistert en ineens z’n gewoontes verandert!
 
Dat is op z’n minst frustrerend. Want waarom zouden we minder vlees eten, of minder kleding kopen? Of minder vliegen? Wat doet het er toe?
 
Het doet er toe omdat het het enige is wat je hebt. Jij en jezelf. En je kleine cirkel van invloed. Of het nou om je werk gaat, je gezin, je sociale kring. We willen allemaal invloed uitoefenen en dit is dé plek waar we dat kunnen doen. Daarnaast gaat het misschien niet zozeer om dat we de wereld compleet willen veranderen (natuurlijk willen we dat) maar je wilt op z’n minst niet aan onrechtvaaridgheid meedoen. Jouw leven zal niet bijdragen aan meer leed, aan meer ongelijkheid tussen mensen en tussen mens en dier. 
 
Dus ja, een betere wereld begint bij jezelf. Want waar zou die anders beginnen? Je eigen invloed en je eigen gewoontes zijn nou eenmaal het enige dat je hebt! Dus go for it! Happen in die VEGAN BURGER! JUM!
Recept van de dag
Insert alt text here
De volgende winactie!
Dit is Rianne Janssen van www.byrhiannon.nl en zij coacht mensen om zich weer fijn te voelen door een gezonde, bewuste, vegan levensstijl te omarmen.
Iedereen die plantaardig wil eten, zich weer energieker, fitter en vitaler wil voelen en hierbij een steuntje in de rug kan gebruiken, is bij haar bij het juiste adres! Voor deze Vegan Challenge geeft ze een intakegesprek van 60 minuten cadeau! Laat je voedingspatroon onder de loep nemen en krijg alvast eerste handvatten voor een gezonde, plantaardige levensstijl!

Praktische info: Het consult vindt plaats in Amsterdam, Buitenveldert. Consult binnen 1 maand na contact boeken.

Wil je kans maken op een consult bij Rianne? Laat in de reacties op Facebook achter waarom jij dit graag wil en wij kiezen dan op 10 januari een winnaar.

Kijk ook even op Coaching by Rhiannon voor meer info

Doe mee! →
Insert alt text here
Deze vegan dingen zijn echt LEKKER!

Ik eet niet alleen vegan, maar ik probeer ook zoveel mogelijk gezond te eten. Mijn lichaam wordt blijer van groentes, fruit en peulvruchten dan van koekjes, chocolade en fastfood. Mijn streven is 80% gezonde, voedzame middelen en die 20% mag wat minder verantwoord zijn. Ik geef toe, het valt niet mee hoor. Want soms...heel soms... wil je gewon iets onverantwoord lekkers. 

Ga naar de blog van vandaag →
Vegan voor de dieren

De meeste veganisten zijn in stapjes veganist geworden. Je gaat op onderzoek uit, leest verschillende artikelen, kijkt documentaires, voert gesprekken enzovoort. Voor mij was de eerste beweegreden om veganist te worden mijn  

Lees Meer →
Marjan is vegan & heeft 3 zonen

Bijna 3 jaar gaf ik in totaal borstvoeding aan mijn 3 kinderen. De eerste jaren die volgden kregen zij vegetarisch eten, veel groentjes en fruit, pompoen, wortel, appel, peer, etc. Zo bouwde ik dat op. 

Lees Meer →
Vegan wijn en andere drank
Is wijn altijd plantaardig? Je zou zeggen van wel. Wijn wordt gemaakt van druiven, dus dat zou vegan moeten zijn. Helaas is dat niet altijd het geval. Hoe het zit? Daniëlle Langendijk van Wijn&Ik vertelt je er vandaag alles over.
Lees Meer→


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Twitter Pinterest Instagram
Uitschrijven    |    View this email in your browser