Tip van de dag: Koop voor meerdere maaltijden!

In een perfecte wereld zouden we elke maaltijd iets heerlijk nieuws eten en uitproberen. Maar goed, er groeit geen geld op je rug en je wilt het ook graag praktisch houden. Het is daarom handiger om een paar ingrediënten in iets grotere hoeveelheid in huis te halen zodat je er meerdere maaltijden van kan eten. Niet dat je schuur gelijk vol staat met tonnen havermout, maar iets meer dan een klein zakje is wel handig. Je kunt bijvoorbeeld een week lang ongeveer hetzelfde ontbijtje eten. Dat is praktisch en scheelt veel geld! 

Wat zou je bijvoorbeeld standaard in huis kunnen halen? Denk aan cruesli, soja melk, havermout, pasta, rijst, bloem, bonen uit blik, kruiden, groente en fruit uit de vriezer. Je zult op ten duur merken dat je dan makkelijk even een maaltijd in elkaar zet zonder dat je gelijk alle ingrediënten uit de supermarkt hoeft te halen. Scheelt geld, tijd en piekeren over wat je voor elke maaltijd moet eten ;) 

Tot morgen! 

Wat eten we vandaag?
Tijd voor wat eet inspiratie! Heb je de pannenkoekjes al geprobeerd? 

Ontbijt: Volkoren Bananenpannenkoekjes

Lunch: Witte Bonen Salade

Diner: Rijstloempia's met Knapperige Tofu en Dipsaus

Ik wil meer inspiratie! →
Insert alt text here
De volgende winactie!
ShopZuiver is een online duurzaam warenhuis. Alles in deze winkel is vegan, duurzaam en goed voor mens en dier. Je kunt er plasticvrije artikelen voor onderweg vinden, fairtrade artikelen voor je huis, verzorging, food en veel meer. 

Dit bovenstaande pakketje komt van de afdeling food: kant en klare jackfruit in BBQ saus, bio kala namak (voor dat ei-smaakje), een handig potje bio curry en een fruit/noten reep voor onderweg. Zo maak je snel de lekkerste gerechten!

Kans maken op dit leuke (en lekkere pakket)? Laat dan in de reacties op FACEBOOK weten waarom jij dit MOET winnen!
Doe Mee! →
Insert alt text here
Video! 3 heerlijke vegan recepten...
Deze dames laten je weer zien wat er allemaal mogelijk is in de Vegan keuken. Vooral die pizza op het laatst... oei!
Dat wil ik zien →
Leesvoer voor vandaag
Verborgen dierlijke ingrediënten: karmijn
Beginnen met plantaardig eten betekent veel verpakkingen lezen. Je leert producten en hun ingrediënten steeds beter kennen en soms word je zelfs verrast door producten die vegan blijken te zijn. Maar welke ingrediënten zijn dierlijk? Melk, ei en vlees ken je natuurlijk, maar sommige zijn minder opvallend. Vandaag: karmijn!
Lees meer →
Edelgist
Vind je kaasvervangers te duur of te lastig verkrijgbaar? Niet getreurd, de redding is nabij, en die heet… edelgist! Laat je niet afschrikken door de naam, want het is lekkerder dan het klinkt. Wat is het precies en wat kun je ermee? Dat leggen we je vandaag uit.
Lees meer →
Meer dan plantaardig: cosmetica
Plantaardig eten is een belangrijk deel van veganisme, maar waar gaat het nog meer om? Aangezien vegans streven geen dieren te gebruiken, vermijden zij ook het gebruik van op dieren geteste producten en cosmetica met dierlijke ingrediënten.
Lees meer →


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Twitter Pinterest Instagram
Uitschrijven    |    View this email in your browser