Hallo VeganChallenge deelnemer! Hoe vind je het gaan tot nu toe? Stel nou dat je graag bij de VeganChallenge community je hart zou willen luchten, twijfel dan niet en 'like' de facebookpagina! 
 
Vandaag gaat de tip over kennis!
 
Want wat als ik je zou zeggen dat het niet zozeer discipline is waarmee je een gewoonte verandert, maar kennis? Om eerlijk te zijn is het de kennis én de vaardigheden die daaruit voortkomen. 
Kennis over de bio-industrie, het milieu, voeding en gedrag. Daaruit komt vaak de motivatie voort om nieuwe vaardigheden te leren en om je waarden om te zetten in acties: boodschappen doen, koken, recepten begrijpen, ingrediënten leren kennen, gerechten uitproberen, in gesprek gaan met mensen, je mening ontwikkelen, enzovoort. 
 
Een gewoonte veranderen wordt veel makkelijker en vooral interessanter wanneer je het ziet als een proces naar meer kennis, meer begrip en nieuwe vaardigheden in plaats van zo lang mogelijk volhouden totdat je de verleiding niet meer kan verstaan…Dus lees, leer, kijk, eet en geniet van wat een vegan levensstijl te bieden heeft. Misschien kun je deze nieuwsbrief daar al bij gebruiken?

Tot morgen! 
Recept Inspiratie
Tip voor een lekker recept: Zelf parmezaanse kaas maken
Zin in soort-van-parmezaanse-kaas? Je kunt het maken met de kaasvervanger edelgistvlokken (tijd voor een Google Search..). Doe 1 cup noten (paranoten, cashewnoten of walnoten), een beetje zout, een eetlepel edelgistvlokken in de keukenmachine. Verkruimel het (niet te fijn) en klaar! Je kunt deze vegan parmezaan goed in een afgesloten potje in de koelkast bewaren. 

Misschien lekker voor over de lunch van vandaag? ;) 

Ontbijt: Groene Havermout Smoothie

 

Lunch: Pesto Sandwich

 

Diner: Sweet and Smokey Lentils

 
Ga naar het weekmenu →
Iets te lezen en kijken voor vandaag!
Hoe makkelijk is dat veganisme eigenlijk & hoe ver kun je gaan?

Je hebt besloten om veganist te worden, maar wat dan?? Soms kan deze stap erg moeilijk en overweldigend lijken. Gelukkig hoe je niet in 1 dag alles te veranderen. De meeste mensen maken langzaam de overstap naar veganisme en het verschilt per persoon hoe snel dat gaat. Lees hier meer over hoe dit proces precies gaat! 

Lees Meer →
Het voedings-ABC: Waar haal ik mijn IJZER vandaan?

Als je mensen vertelt dat je veganistisch eet, is niet alleen eiwitten een groot vraagteken maar ijzer komt ook om de hoek kijken! Wanneer je plantaardig eet, eet je gek genoeg juist veel meer ijzer dan de gemiddelde mens. Hoe werkt dat eigenlijk precies?

Lees Meer →
What I eat in a day? Rozanne laat het je zien

Begin de dag met mango - kokos- start met zoete cranberry's. 's Middags een ciabatta met grilled veggies. Yummie! En dan kookt ze ook nog eens chili sin carne met groenteballetjes voor diner. Eet jij mee met Rozanne? Want zo is vegan eten supermakkelijk!

Ga naar video →


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram