Tip van de dag!

 

Vandaag gaat de tip over voorbereiden. Want niet alleen is het handig om je voor te bereiden op wat je eet, het is ook slim om allerlei andere facetten van het veganisme te verkennen. Weet jij bijvoorbeeld al wat meer over de veehouderij? Over gezonde voeding? Of over dierenrechten? 
 

Er zijn veel artikelen, documentaires en boeken te vinden over deze onderwerpen.
Door deze door te nemen ben je beter voorbereid op vragen van mensen om je heen en leer je zelf steeds meer over waarom je mee doet aan de VeganChallenge. 
Dat vergt dus voorbereiding! 
 

Bij het leesgedeelte hieronder vind je een link naar de blog van VeganChallenge met allerlei lees en kijk tips!

tonijnsalade
Inspiratie voor recepten
Wat dacht je van de volgende vegan recepten? Vooral het ontbijtje is een echte aanrader!

Appel - Kersenhavermout

Salade met Rode Kool en Veldsla

Of! Stamppot met Doperwt en Munt!

 

Ik wil meer zien →
Leesvoer voor 2 Januari
Documentaires & boeken die je niet mag missen
Door het zien van een documentaire of het lezen van een boek over veganisme schrikken veel mensen. Nieuwe en zeker heftige informatie recht voor hun neus. Wat zijn docu’s en boeken die je als veganist (wannabe) zeker moet zien en lezen? Elise zet ze voor jou op een rij.
Lees meer →
De basis. Wat is veganisme eigenlijk?

Tegenwoordig is het veganist-zijn alles behalve stoffig. Het is zelfs hartstikke hip en daarom krijgt het steeds meer aandacht. Waarschijnlijk is het hippe aspect voor veel mensen niet het hoofddoel om vegan te worden. Maar dat het steeds meer in de spotlight staat is perfect natuurlijk. 

Lees meer →
Veganisme… de 5 meest gestelde vragen & antwoorden

Als je mee gaat doen met de VeganChallenge of misschien zelfs wel veganist wordt dan hebben mensen in je omgeving vaak een hoop vragen. Misschien heb je je nog niet zo in het veganisme verdiept en zit je zelf ook nog met deze vragen. In deze blog worden er 5 vragen beantwoord die veganisten vaak krijgen!

Lees meer →


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Unsubscribe    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram