Wat is de VeganChallenge?

Veganistisch eten: Waar te beginnen? De VeganChallenge helpt je op weg! Schrijf je nu in en ontvang dagelijks recepten, tips en informatie in je mailbox die je helpen de eerste stappen te zetten. Na 30 dagen ben je zo wegwijs binnen het veganisme. Doe mee – dan doen we het samen!

Ik doe mee

 

Al 71.535 mensen gingen de uitdaging aan!

724 actieve deelnemers

 

Waarom de VeganChallenge?

Dieren

Niet meer bijdragen aan dierenleed. Samen kunnen we het aantal dieren dat gefokt, opgesloten, uitgebuit en vroegtijdig gedood worden, drastisch verminderen.

Planeet

Wist je dat de veehouderij verantwoordelijk is voor een enorme grote uitstoot van broeikasgassen zoals methaan en CO₂? Direct gevolg: opwarming van de aarde.

Gezondheid

Onderzoek wijst uit dat je door plantaardig te eten het risico op diverse ziektes aanzienlijk verkleint. Zet ook jouw gezondheid in de spotlight.

Mensen

Er wordt meer landbouwgrond gebruikt voor het voeden van veeteelt dan voor mensen. Veganisme draagt bij aan het terugdringen van honger in de wereld.

Dadel-notenpaaseitjes

Deze eitjes, op een basis van dadels, vorm je door ze tussen je handen in een eivorm te rollen. Voor het versieren van de eitjes ga je chocolade smelten ‘au bain Marie’. Zoek hiervoor vast een kleine (steel)pan die in een iets grotere pan past. In de grotere pan doe je een bodem water, en dat breng je aan de kook. In de kleinere pan gaat de chocola die op dit bad, onder roeren, gesmolten wordt. Zorg dat er geen water bij de chocolade komt. Voor 25-30 eitjes

Ik vind het super dat ik weer meegedaan heb met de VeganChallenge; ik ben steeds bewuster gaan eten en leven. Al met al beter voor mijzelf én de wereld om mij heen!

Lida

#30DagenVegan